Kuroshitsuji

AKA Titel: 
Black Butler

In het Victoriaanse Engeland woont de 12-jarige Graaf Ciel Phantomhive, het hoofd van de prestigieuze Phantomhive familie in een landhuis met zijn bedienden, Tanaka, Bard, Finnian, Maylene en de uitzonderlijke butler Sebastian Michaelis. Sebastian is  echter niet zo maar een butler. Door een Faustiaans contract heeft Sebastian gezworen om Ciel te dienen in zijn zoektocht naar de mensen die zijn ouders hebben vermoord en hem hebben gemarteld. Het vormen van het contract  tussen Ciel en Sebastian is ook de wijze waarop de animé begint.

Als hoofd van de Phantomhive familie heeft Ciel eveneens de taak van Queen’s Watchdog en wordt om die reden door Koningin Victoria gebruikt om diverse incidenten te onderzoeken en op te lossen. De taak van Queen’s Watchdog is een taak die Ciel’s vader en alle andere hoofden van de Phantomhive familie hebben gehad.

Waar Sebastian een professionele butler en bodyguard is, lijken de vier andere bedienden meer voor de komische noot te zorgen. Haast alles wat Maylene, Bard en Finnian doen, gaat mis en de afgunst is vaak ook duidelijk te merken. Er is geen situatie die Sebastian niet aankan, zij het taken als thee zetten, het diner voorbereiden of Ciel redden van een bende drugssmokkelaars, Sebastian lijkt er zijn hand niet voor om te draaien.

Naar mate de serie vordert krijgen we te maken met maken met verschillende Engelse legendes zoals Jack the Ripper en een andere versie van the Hound of the Baskervilles.

Zoals vele animé voert het bovennatuurlijke de boventoon in Kuroshitsuji. Niet alleen door de aanwezigheid van de demoon Sebastian Michaelis, maar ook maken Shinigami (het Japanse equivalent van de Grim Reaper), een Devil Dog, Hinduïstische mythologie en zelfs engelen maken een opwachting in Kuroshitsuji.

Niet alleen fictie wordt gebruikt in Kuroshitsuji; het karakter van Fred Abberline is gebaseerd op zijn naamgenoot uit 1843. Tijdens zijn leven is Abberline bekend geworden door de originele Jack the Ripper zaak uit 1888.

De naam van Sebastian komt van de Franse Sebatien Michaelis, die in zijn boek “Histoire admirable de la possesion d’une penitente” een hiërarchie van de demonen in Hel heeft beschreven.

Gebaseerd op de gelijknamige manga van Square Enix, Kuroshitsuji is een zeer vermakelijke animé en naar mijn mening zeker de moeite waard om te kijken. Vooral de relaties tussen Sebastian en Ciel en tussen Sebastian en de rest van de bedienden zorgen voor grappige momenten. Zo ook de relatie tussen Sebastian en Pluto, de Devil Dog.

Het verhaal op zich is ook zeker de moeite waard en kan, op enkele uitzondering na, het tempo vasthouden, zodat de kijker zich niet hoeft te vervelen.

Sebastian Michaelis, de Black Butler, blijft de show stelen. After all, he’s one Hell of a butler!

Video: 
Genre: 
Regisseur: 
Episodes: 
24
Speelduur: 
25
Cijfer: 
7
Land van herkomst: 
Jaar van uitgave: 
Screenshots: