Daniël

Op zekere dag is Daniël 't zat om thuis te zitten bij z'n burgerlijke (square) ouders en hij pakt z'n biezen. Na zo'n beetje een halve wereldreis gemaakt te hebben keert hij huiswaarts. Daar weer aangekomen treft hij er z'n in de tussentijd "omgeturnde" ouders aan, ze prediken nu vrije sex, LSD en andere "hippe" normen en waarden... Die sixties toch! Dit alles is Daniël weer teveel van het goede en hij vlucht naar z'n opa & oma op het platteland. Hij besluit "boer" te worden. Dat past weer niet in Daniël's ouders' lijn van verwachtingen en ze slaan vervolgens op tilt; Ze denken dat hij homofiel is (?!) en sturen "boy" op hem af om hem te verleiden!!! Paps predikt te pas en te onpas porno en probeert en passant nog ff een bejaardensoos om te turnen, waar hij nog vrij succesvol in blijkt ook! Opa blijkt oerconservatief en dit botst met Daan's losbandige karakter. Ouders duiken na vele (chaotische) gebeurtenissen op op boerderij van grootouders waar confrontatie tussen de generaties volgt.

Slaat allemaal helemaal nergens op , deze rommelige film die elementen van klucht, satire en sociaal drama bevat. Aardige kleine rollen van o.m. Sylvia de Leur , Willem Nijholt en Johnny
Kraaykamp en dialogen van Hans Plomp (Uit Je Bol) DVD première van DFW bevat geen extra's en de film zelf weet ook al niet te overtuigen dus beetje gemiste kans!!! Als tijdsdocument nog wel te pruimen; de jaren zestig met haar flower power beweging , de seksuele revolutie en alles wat daar zoal bij kwam kijken. Oubollig en "Freaky" vermaak.

Genre: 
Subgenre: 
Regisseur: 
Speelduur: 
84
Cijfer: 
5
Land van herkomst: 
Jaar van uitgave: 
Screenshots: